Veel gestelde vragen en weetjes!

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons betalen met iDEAL.

Ecologisch gelooid? Wat is dat eigenlijk…

Al onze schapenvachten zijn ecologisch gelooid. Dat wil zeggen dat er tijdens het looien en wassen van de schapenvachten geen chemische producten worden gebruikt zodat de schapenvachten echt natuurproducten blijven. De schapenvachten krijgen een ECO-wassing waardoor ze wel een beetje ‘zepig’ ruiken, maar hier worden geen chemicaliën gebruikt.

Waar komen jullie schapenvachten vandaan?

Wij verkopen alleen schapenvachten die afkomstig zijn uit Europa en in Europese Looierijen verkregen zijn. De schapen hebben veelal bij particuliere boeren geleefd in Nederland, Duitsland, Engeland, Ierland, Schotland, Zweden en IJsland. Onze vachten voldoen bovendien aan strenge EU wetgeving.

Worden de schapenvachten op eerlijke wijze verkregen?

Jazeker! Al onze schapenvachten worden op eerlijke, betrouwbare en natuurlijke wijze verkregen. Wij werken alleen met eerlijke en betrouwbare partijen, waarbij de schapen bij lokale boerderijen een fijn leven hebben gehad. Bovendien worden de schapen niet geslacht om hun vacht. De vachten zijn een restproduct uit de vleesindustrie. Wij geven de schapenvacht als het ware een ‘tweede leven’.

Kan een schapenvacht in de wasmachine?

Over het algemeen raden we aan schapenvachten niet in de wasmachine te wassen. Hierdoor kan het leer erg ‘hard’ worden en de wol in elkaar gaan klitten, in principe is dit ook niet nodig. Wol heeft namelijk de eigenschap stoffen op natuurlijke wijze zelf af te breken. Niet wassen is zeker niet onhygiënisch! Zorg dat je de schapenvacht eens per maand een keer goed uitklopt of buiten een nachtje laat opfrissen.

Heb je vlekken in de schapenvacht? Probeer deze dan eerst met een lauw sopje voorzichtig af te deppen. Ook is het goed om de schapenvacht eens buiten te leggen als het erg mistig is of heeft gesneeuwd. Dit is een natuurlijke wasmachine voor de schapenvacht!

Hoe meet je een schapenvacht